Romarin

A propos du Romarin

Le romarin est une plante à fleur qui pousse en arbrisseaux pouvant atteindre les 1,50 mètre de haut. Le nom botanique du romarin est Rosmarinus Officialis. Le romarin fait partie de la famille des labiées ou lamiacées.

About the Rosemary

The rosemary is a plant with flower which grows in shrubs. Rosemary shubs can reach 1,50 meters high. The botanical name of the rosemary is Rosmarinus Officialis. The rosemary belongs to the of the Lamiaceae family.

Romarin en fleur/Rosemary blooming

Romarin : Origines

Le romarin est originaire des régions méditerranées.

Rosemary: Origins

Rosemary is a plant native to the Mediterranean regions.

Romarin: Fleurs et floraison

Le romarin commence à fleurir entre fin janvier et février. Les fleurs du romarin durent jusqu'en avril-mai. Certaines variétés de romarin peuvent fleurir une seconde fois en automne.

La couleur des fleurs du romarin varie entre le bleu pale et le violet.

Rosemary: flowers and bloom

The rosemary begins to bloom between the end of January and February. The flowers of the rosemary last until April-May. Some varieties of rosemary can bloom twice a year: they bloom a second time in autumn.

The color of the flowers of the rosemary varies between the blue pale and the purple.

Fleurs de Romarin/Rosemary flower

Multiplication du Romarin

Le romarin se prête bien a la multiplication pas bouturage. Le romarin peut également être semé en graines.

Rosemary multiplication

The rosemary can be multiplied etheir by deviding shubs or by planting seed.

Romarin : Utilisation

Comme l’Hibiscus, le romarin est souvent utilisé dans les jardins en guise de haies.

Le Romarin est également très souvent utilisé dans la cuisine méditerranéenne : aussi bien à l’état séché comme à l’état frai. On retrouve le romarin dans les herbes de Provence, dans les recettes de marinade, brochettes, …

Rosemary : Uses

As the Hibiscus, the rosemary is often used as hedges in gardens.

The Rosemary is also often used in the Mediterranean kitchen as well as fresh or dried. Rosemary is present in mixed herbs, in recipes of marinade, brochettes, …